Lymfaterapia

Lymfaterapia on kehon imunestevirtausta vilkastuttavaa kevyttä hierontaa. Hierontaotteet ovat rauhallisia, pyörittäviä ja pumppaavia. Kudoksessa soluvälitilasta imusuoniin siirtynyt neste kulkeutuu imusolmukkeisiin ja sieltä edelleen viejäimusuonia pitkin lopulta solis- ja kaulalaskimon väliseen kulmaukseen ts. takaisin verenkiertoon.

Lymfaturvotuksen hoito

Varsinaisen lymfaturvotuksen hoitoon kuuluu hieronnan lisäksi olennaisena osana vähäelastisten painesidosten käyttö, jos siihen ei ole estettä. Terapian tukena voidaan käyttää myös kinesioteippausta, jos asiakkaan iho sen sietää. Iho on suurin reflektorinen elin, ja sen reseptorien kautta voidaan vaikuttaa kaikkiin kudoksiin. Kinesioteippi helpottaa ja ohjaa nestevirtausta ihonalaiskudoksessa.

Lymfahierontaa voidaan antaa myös muunlaisissa turvotustiloissa tai yleistä hyvinvointia ja rentoutumista edistävänä hoitona. Kipua lieventävänä hoitona lymfahieronnasta on koettu olevan apua esim. fibromyalgiassa, hermokudoksen ärsytystilojen oheishoitona sekä reuman hoidossa. Lymfaterapiaan ei voi tulla akuutin virus-, bakteeri- tai sieni-infektion aikana.

Teen myös mittauksia Medin kompressiohihoja ja -sukkia varten. Ota yhteyttä ja varaa aikasi puhelimitse. Tervetuloa!

Lympha/PhysioTouch

Lympha/PhysioTouch laitteen hoitovaikutus perustuu hoitopään avulla kudokseen aiheutettuun alipaineeseen ja korkeataajuusvärinään. Ihon ja ihonalaiskudoksen venyminen ja liike tehostavat lymfanesteen virtausta kudoksesta imusuoniin.

Hyviä tuloksia on saatu mm. nivelsidevammojen aiheuttaman turvotuksen, lihasperäisten kuormituskipujen (penikkatauti, tenniskyynärpää) ja esim. sädehoidon aiheuttaman fibroosin hoidossa.

Käytän Lympha/PhysioTouchia tarvittaessa manuaalisen lymfaterapian ja kompressiohoidon ohessa. Ota yhteyttä ja varaa aikasi puhelimitse. Tervetuloa!

Lue lisää

Suomen Lymfahoito ry

Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry

Földi Klinik - Specialist Clinic for Lymphology

Global PhysioTouch website